Αλλάξτε τον κωδικό για το root της συσκευή σας

5
Για να μπορούμε να επέμβουμε στα αρχεία της συσκευής μας αλλά και για να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το semirestore θα πρέπει να έχουμε κατεβάσει το openSSH που μας δίνει πρόσβαση σε ολόκληρο το λειτουργικό.
Αυτό όμως ελλοχεύει και κινδύνους ...
αφού "οποιοσδήποτε" μπορεί να αποχτήσει πρόσβαση αν έχει τις γνώσεις στην συσκευή μας αφού ο κωδικός είναι ο ίδιος σε όλες τις συσκευές.
Παλιά με το SBSettings μπορούσαμε να κλείσουμε απλά τον διακόπτη και να εμποδίσουμε την πρόσβαση αλλά μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί κάτι καινούργιο στο ios 7.
Αν λοιπόν σας απασχολεί η ασφάλεια της συσκευή σας τότε μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάξετε κωδικό και κανείς να μην μπορεί να δει τα αρχεία της συσκευή σας παρά μόνο εσείς.

 Για να το πραγματοποιήσετε αυτό θα πρέπει να κατεβάσετε από τον cydia το MobileTerminal
 και αφού το ανοίξετε να πληκτρολογήσετε την εντολή "su root" και πατήστε enter.


Τώρα θα σας ζητήσει τον κωδικό που είναι προ επιλεγμένος και είναι ο "alpine" και αφού τον πληκτρολογήσετε πατήστε enter ξανά.


Στο τρίτο και τελευταίο στάδιο θα σας ζητήσει να πληκτρολογήσετε τον νέο κωδικό δυο φορές δηλαδή γράφετε τον νέο κωδικό πατάτε enter και ξανά επαληθεύετε και πατάτε enter.
Αυτό ήταν από εδώ και πέρα για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία του συστήματος θα πρέπει να πληκτρολογείτε στα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποιείτε το root σαν username και τον κωδικό σας σας password.
ΠΡΟΣΟΧΗ μην ξεχάσετε τον κωδικό γιατί μετά και εσείς δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση
Τέλος αν δεν είστε εξοικειωμένοι η αν νομίζετε πως δεν έχετε να φοβηθείτε κάτι θα σας πρότεινα να αφήσετε τον προεπιλεγμένο alpine για σίγουρα

Δημοσίευση σχολίου

5Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. χωρίς παρεξήγηση έγραψες ολόκληρη ιστορία πως να αλλαξουν κωδικό ενώ με το ispirit αλλάζει παρά πολύ ευκολα και κανείς παρά πολλά http://www.ithemesky.com/ispirit

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ που το αναφέρεις φίλε μου γιατί να παρεξηγηθώ ...αλλά υπάρχουν και χρήστες με MAC και ίσως να μην μπορούν να το δουλέψουν αυτό.
      Να είσαι καλά πάντως

      Διαγραφή
  2. sostos kai signomi an mporis na grapsis thema gia to ispirit grapse mpori na voeithisi para polous kai einai efkolo sti xrisi kai telio programa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αλλη μια λυση ειναι και το ILEX R.A.T (IOS 7) the specialist beta που θα το βρειτε στο repo:http://cydia.myrepospace.com/ilexinfo/
    φυσικα πρεπει να εχετε κατεβασει και το openssh,αν δεν το εχετε ομως οταν θα κατεβασετε το ilex r.a.t θα προσθεσει και το openssh μαζι.
    το δοκιμασα σε iphone4 ολα πηγαν πολυ καλα...οταν πατησετε πανω στην εφαρμογη ILEX R.A.T ...εχει 2 επιλογες 1) ILEX R.A.T με την οποια αφαιρεις ολα τα tweaks που εχεις μετα απο το jailbreak αλλα κραταει ολο το περιεχομενο και τις ρυθμισεις του τηλεφωνου.φυσικα το jailbreak μενει σαν να το περασατε εκεινη τη στιγμη. Και η 2) ILEX RESTORE στην οποια σβηνονται ολα ..και οι ρυθμισεις του τηλ και σου φερνει το τηλεφωνο στην εργοστασιακη κατασταση οπως οταν το πηρες καινουριο....φυσικα και εδω το jailbreak μενει.., ελπιζω να μην ξεχασα κατι..αν ναι συμπληρωστε με...ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι έχω αναφερθεί και στο παρελθόν http://argonaytis-iphone.blogspot.gr/2013/05/ilex-rat-cydia-update-cydia.html αλλά από τότε εξελίχθηκε θεαματικά και σκόπευα να ξανά γράψω αλλά με πρόλαβες να είσαι καλά (h)

      Διαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !