Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Νέα ενημέρωση για την εφαρμογή Google Maps

Μια νέα ενημέρωση είχαμε σήμερα για την εφαρμογή Google Maps με την προσθήκη από κάποια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα η νέα έκδοση των χαρτών της Google σας επιτρέπει να διαχειριστείτε μια διαδρομή σας απευθείας από την οθόνη κλειδώματος με την προσθήκη ενός widget  χωρίς να χρειάζεται να ξεκλειδώσετε την συσκευή σας.
Επίσης ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι πως τώρα από την εφαρμογή μηνυμάτων iMessages μπορείτε να μοιραστείτε την  τοποθεσία σας με άλλους συνομιλητές επίσης χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το chat.
Τέλος υπάρχουν σύμφωνα με την Google αρκετές διορθώσεις της εφαρμογής που στοχεύουν στην σταθερότητα της.
Την νέα έκδοση με αριθμό 4.30.0 θα την βρείτε διαθέσιμη στο σύνδεσμο εδώ.

https://itunes.apple.com/gr/app/google-maps/id585027354Σχόλια