Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Πως να διορθώσετε τυχαίες επανεκκινήσεις στο jailbreak με Yalu mach_portal

Με δεδομένο πως το τελευταίο jailbreak είναι σε στάδιο beta και από ότι φαίνεται μάλλον θα παραμείνει σε αυτό αφού δεν υπάρχουν εξελίξεις, πολλοί χρήστες διαμαρτύρονται για τυχαίες επανεκκινήσεις της συσκευής.

Αν λοιπόν είστε από αυτούς τότε μπορείτε να ακολουθήσετε την παρακάτω μέθοδο για να το διορθώσετε.
Η μέθοδος θα αφαιρέσει από την συσκευή σας χαλασμένα πακέτα που εγκαταστάθηκαν και παλιά αρχεία αρχειοθέτησης στην συσκευή.
Για τον οδηγό χρειάζεται να έχετε μια συσκευή με jailbreak στο ιοσ 10 - 10,2 και το MTerminal Terminal Emulator.

1)Ανοίξτε την εφαρμογή  MTerminal (cydia)
2)Πληκτρολογήστε τις ακόλουθες εντολές
su
alpine

Ο default κωδικός πρόσβασης root είναι και αν τον έχετε αλλάξει πληκτρολογήστε το δικό σας
3)Τώρα εισάγετε την ακόλουθη εντολή
apt-get autoremove
 Αν σας ζητηθεί επιβεβαίωση πληκτρολογήστε y (yes) και συνεχίστε πατώντας enter

4) Τώρα ακολουθήστε με την εντολή
  apt-get autoclean
 5)Κλείστε τώρα την εφαρμογή του MTerminal αφού ολοκληρώσατε την διαδικασία.
Κάνετε επανεκκίνηση της συσκευής και το πρόβλημα θα πρέπει πλέον να έχει διορθωθεί.

Αν παρόλα αυτά για κάποιο λόγο το πρόβλημα παραμένει τότε η επιλογή που έχετε είναι να καθαρίσετε την συσκευή σας χωρίς φυσικά να αναβαθμίσετε με τον οδηγό που είχαμε αναφερθεί στο σύνδεσμο εδώ.


Σχόλια