Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Προσοχή στα ψεύτικα εργαλεία jailbreak που κυκλοφορούν

Το jailbreak του ios 10.2 ήταν και το τελευταίο που κυκλοφόρησε ο Ιταλός Luca όπου μας ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει πλέον την υποστήριξη της κοινότητας.

Καθώς επίσης και το jailbreak για τα iphone 7 σταμάτησε στο ios 10.1.1 και από τότε πέρα του ότι δεν εξελίχθηκε για να γίνει untethered παρέμεινε  και στην έκδοση beta.
Όμως πολλοί είναι αυτοί στο διαδίκτυο που ισχυρίζονται πως έχουν νέες εκδόσεις και μάλιστα ακόμη και στο ios 10.3.x
Οποιοδήποτε αρχείο ipa που ισχυρίζεται πως κάνει jailbreak εκτός από το επίσημο που μπορείτε να κατεβάσετε από τον σύνδεσμο εδώ είναι όλα ψεύτικα και καλό είναι να τα αποφύγετε καθώς μπορεί και να κινδυνεύει η συσκευή σας.Ζωντανό και ένα από τα παραδείγματα είναι ο κώδικας του Yalu103 που κυκλοφόρησε ένας προγραμματιστής με το ψευδώνυμο devapple στο GitHub και οποιοσδήποτε μπορεί με ένα mac και το εργαλείο της Apple xcode να δημιουργήσει το αντίστοιχο αρχείο IPA από τον σύνδεσμο εδώ.
Να υπενθυμίσω πως η Apple με την κυκλοφορία του ios 10.3 άλλαξε εντελώς την δομή των αρχείων του ios και μέχρι και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν γίνετε jailbreak στο νέο λειτουργικό.


Σχόλια