Σφάλμα στο iOS επιτρέπει στο Siri να διαβάζει κρυφά μηνύματα στην οθόνη του iPhone που έχει κλειδώσει

Ο καθένας μπορεί να ζητήσει από τη Siri να διαβάσει τα κρυμμένα μηνύματα στην κλειδωμένη οθόνη του smartphone της Apple και αυτή θα το κάνει. Όλα οφείλονται σε σφάλμα στο ios 11.2.6, αναφέρει στην σελίδα του το Mac Magazine σήμερα.
Το Reader Mac Magazine ανέφερε ένα σφάλμα στο ιός 11.2.6, λόγω του οποίου η Siri μπορεί να διαβάσει κρυμμένο περιεχόμενο.Έτσι, η βοηθός διαβάζει άμεσα μηνύματα από τρίτους  αγγελιοφόρους, για παράδειγμα, το  WhatsApp,το  Telegram ή το Skype. Για να μπορεί ένας βοηθός να διαβάσει τα μηνύματα imessage, θα πρέπει κανονικά να ξεκλειδώσετε το smartphone.
Αυτό το σφάλμα υπάρχει επίσης στην έκτη beta έκδοση του ios 11.3 . και το Reader Mac Magazine ανάφερε το πρόβλημα στην Apple για την ευπάθεια που διαπιστώθηκε.
Στο iOS 11, μπορείτε να αποκρύψετε τα περιεχόμενα των μηνυμάτων στην οθόνη κλειδώματος. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στο iPhone X, όπου απλά πρέπει να κοιτάξετε το smartphone για να δείτε το κείμενο.

Για να αποκρύψετε ή να εμφανίσ…

Η MasterCard έχει προσθέσει έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

Όταν πρώτη η Apple τοποθετούσε στο iphone τον αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων ίσως να μην φανταζόταν πως θα εξελιχθεί στο μέλλον αυτή η ιδέα της.

Μετά από τους ανταγωνιστές που πρόσθεσαν στις συσκευές τους τον αντίστοιχο αισθητήρα, τώρα και MasterCard θεωρεί πως ένα δαχτυλικό αποτύπωμα είναι πολύ πιο ασφαλές ακόμη και από ένα κωδικό αφού μπορεί τον δεύτερο να τον αντιγράψει οποιοσδήποτε.
Έτσι η MasterCard κυκλοφόρησε νέες πιστωτικές κάρτες που διαθέτουν αισθητήρα ανίχνευσης δαχτυλικού αποτυπώματος που μπορεί να αποθηκεύσει μέχρι και δυο δάχτυλα.
Οι πρώτες δοκιμαστικές κάρτες κυκλοφόρησαν στην Νότια Αφρική και αφού το πείραμα στέφτηκε από επιτυχία θα κυκλοφορήσουν σε όλες τις χώρες αλλάζοντας τον τρόπο της ασφάλειας της κάρτας.
Η νέα κάρτα δεν είναι παχύτερη από τις προηγούμενες και η ανίχνευση του δαχτύλου γίνετε στην επάνω δεξιά γωνία της κάρτας στο αντίστοιχο κουτί που υπάρχει εκεί.
Δεν χρειάζεται άλλος εξοπλισμός για να χρησιμοποιηθεί αφού η κάρτα μόλις τοποθετηθεί σε ένα μηχάνημα προεξέχει αυτό το τμήμα για να ακουμπήσουμε το δάχτυλο μας.
Η MasterCard σκοπεύει μέχρι το τέλους του 2017 να έχουν αλλαχθεί όλες οι κάρτες της με την νέα αυτή κάρτα.


Σχόλια